Честит рожден ден, колеги!
Честит рожден ден, колеги!

Честит рожден ден, колеги!

През последните седмици често се сещам, че екипът ни е пораснал с една година. А това за нас означава – ставаме на една година! Но тогава, чудя се, не следва ли да имаме рожден ден? Опитвам да се сетя на коя дата през 2008г. беше първата ни работна среща, но за съжаление не успявам – помня само, че беше лятото. Затова реших да проверя какво е запазено в електронните ни архиви – в групата и календара. Оказва се, че там са съхранени датите, на които за първи път сме направили:

На 25.09.2008г. – Едно от първите си официални представяния – пред родителите, учителите и ръководството на ОДЗ 59 “Елхица”, една от първите градини, в които радушно ни приеха.

На 29.09.2008г. – Първите открити уроци във 2 ОДЗ “Звънче” – където децата тази учебна година отново започнаха да “намират идеи” – както казала веднъж Али от сегашната подготвителна група.

На 3.10.2008г. – Сайтът ни е придобил настоящия си вид. Едно от местата, за които се грижим – където всяка мисъл е добре дошла и всеки е поканен!

Точно преди година, на 4.10.2008г., събота, няма записано нищо.

Но може би така и трябва да бъде – нали на рожденните ни дати нищо друго не става, освен че се раждаме! Пък и историята на човешките постижения помага с напомнянето, че на 4.10.1957г. е излетял в орбита първият направен от хората спътник на Земята, Спътник! Символиката ми се струва още един достатъчен повод да “наречем” 4.10. за свой рожден ден. Защото именно децата, с които се срещаме и философстваме, са едни от онези човеци, благодарение на които подобни събития ще има и след 10, 20, 100 … години. Хубава дата да се родиш – дори само защото си заслужава да се празнува и без участието на рожденици!

Честит рожден ден!